top of page

Romeo ja Ruska beaglein erikoisnäyttelyssä Hyvinkäällä

Voi apua, kuinka paljon on vierähtyänyt aikaa siitä, kun olen viimeksi kirjoittanut! Aika on lentänyt kuin siivillä, mutta täytyy ottaa vahinko takaisin, ja kirjoittaa ensin reissustamme Hyvinkäälle beaglein erikoisnäyttelyyn 19.3. - kerrottavaa olisi paljon myös Kikan ja Kennyn pennuista, jotka lähentelevät kohta kuuden kuukauden ikää.


Romeo ja Ruska ovat treenanneet mätsäreissä säännöllisen epäsäännöllisesti. Viimeksi Kajaanissa tulleen voiton jälkeen (lainakoiralla myös BIS4) Romeo mietti, josko hän voisi lopultakin mennä ihan oikeaan kehään. Joten miksipä ei?


Kävimme aamupäivällä katsomassa Kikan ja Kennyn Nala-pennun (Vastavalon Magic Of The North) esiintymistä pikkupennuissa. Sanna Tirkkonen ja Nala ovat tehneet upeaa työtä, ja pentu oli kehässä kuin olisi luotu sinne. Sen sijaan, että se olisi ollut kuin robotti, Nala käyttäytyi ihanan iloisesti häntää heiluttaen ja Sannaa katsoen. Heitä oli todella ilo seurata!


Nalan arvostelu:

"34 cm. Keskikokoinen. Sopusuhtainen. Oikeat mittasuhteet. Oikealinjainen, vielä kevyt pää. Tiivis runko. Hyvät kulmaukset. Hyvä karva ja häntä. Tyypikäs liike. Miellyttävä luonne." - Sakari Poti.


Nalan kehän jälkeen tapasimme paljon beagletuttuja, ja oli niin ihana nähdä myös heitä, joita emme ole livenä koskaan nähneet - mitäs asumme näin pohjoisessa! Oli ilo nähdä myös Ruskan veli, Astalan Yllätys, joka oli todellakin samankaltainen kuin Ruska. Niin paljon tuttua oli tässä rauhallisessa ja ystävällisessä uroksessa.


Ruska oli kehässä viimeisten joukossa: veteraaninarttuja oli seitsemän.


Romeo ja Ruska esiintyivät oikein hyvin. Erityisesti kun otetaan huomioon, kuinka isosta näyttelystä lopulta onkaan kyse, voisin kuvitella, että edessä olevat ryhmänäyttelyt tuntuvat tämän jälkeen vähän erilaisilta. Totta kai Romeota jännitti, mutta hän voitti jännityksensä upeasti.


Kaksikko sijoittui lopulta veteraaninartuissa neljänsiksi saaden Erin ja Sa:n. Lopulta Romeo ja Ruska osoittivat sen, että menestys ei ole aina se juttu, joka vie näyttelyissä eteenpäin. Se, että tuntee itse onnistuneensa koiran kanssa ja se, että kehässä ja kehän laidalla on hauskaa, on joskus jopa paljon hienompaa kuin se "täydellinen onnistuminen".


Ruskan arvostelu:

"36 cm. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Ikäisekseen tiiviissä kunnossa. Kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko ja raajarakenne. Hyvä karva ja häntä. Tyypikäs liike. Rauhallinen luonne. Esintyy ja esitetään mallikelpoisesti."


Ruska oli hienosti veteraaninarttujen neljäs saaden ERI:n ja SA:n.

Näyttely oli Romeolle ensimmäinen oikea näyttely.

bottom of page