top of page

Soidinlammen Butcher näyttelyssä

En ole aiemmin kirjoittanutkaan toisesta harrastamastamme rodustamme, jämtlanninpystykorvasta, joiden edustajia meillä on tällä hetkellä kaksi: Murtion Tico ja Soidinlammen Butcher.


Soidinlammen Butcher "Jaromir" on 8.8.2021 syntynyt urospentu, joka on luonteeltaan äärimmäisen upea. Jaromir oppii nopeasti ja sitä selvästi kiinnostaa opetella uusia asioita.


Aloitimme sen kanssa näyttelyt SHHJ:n päänäyttelyssä Vuokatissa 13.3.2022. Näyttely meni tosi kivasti, ja Jaromir oli PEN1, PUP, VSP-PEN. Tuomarina oli Marja Talvitie.

Soidinlammen Butcher, 7 kk.


Jaromirin arvostelu: "Eriittän hyväntyyppinen, mittasuhteiltaan oikea, edestä vielä kovin niukasti kulmautunut ja löysä. Hyvä kaula ja ylälinja, riittävät takakulmaukset. Hyvä häntä. Hyväilmeinen pää, oikein sijoittuneet korvat. Erinomainen karvanlaatu, ei täydessä turkissa. Tarvitsee vain aikaa."


Minusta tämä oli hyvin koiran itsensä näköinen arvostelu. Löysyydestä emme ota paineita, se kyllä lähtee siitä metsäpäivien karttuessa. Pääasia on, että koirassa ei ole mitään erityistä puutetta, joka estäisi sen näyttelyissä käynnit. Olemme todella tyytyväisiä sekä näyttelypäivään että arvosteluun.bottom of page