top of page

Vastavalon Dream On Dreamer ajokokeessa

Tänä vuonna maailmaa riivannut pandemia on vaikuttanut paljon myös koiraharrastajien elämään. Monet tavalliset harrastukset ovat jäissä, kuten meidänkin kohdallamme.


Kuura ilmoitettiin kesällä pariin näyttelyyn, molemmat peruttiin. Sama juttu syksyn ajokokeiden kanssa. Nyt saimme kuitenkin ajatuksen, että ainahan koiraa voi käyttää pitkässä kokeessa, joten ei muuta kuin tuomareita ja ylituomaria kyselemään. Ne löytyivätkin helposti, ja siitä iso kiitos kaikille asianomaisille. Meillä on ollut tapana toimia tuomareina puolin ja toisinkin, eli lähdemme aina mielellämme tuomareiksi jos meitä kysytään. Paavo harkitsee tällä hetkellä myös ylituomarikoulutusta. Kannustankin häntä siihen, sillä tiedän, että siitä Paavo saisi vielä yhden lisävaihteen omalle harrastukselleen. Toisaalta olisi mukava saada mahdollinen ylituomari myös omalle paikkakunnalle, joka puolestaan helpottaisi omalla tavallaan kokeiden pitämistä. Aika näyttää, mihin päätökseen hän lopulta päätyy.


Mietimme tässä vielä vähän aikaa sitten, mihin suuntaan kelit kääntyvät: tuleeko karppakeliä, jolloin metsään ei todellakaan ole menemistä. Tilanne jäi onneksi vain jännityksen tasolle, sillä keleistä tuli juuri Kuuralle sopivat. Kevyt koira pääsi lähestulkoon liitämään pinnalla, joten sillä ei ollut mitään ongelmia juuri nyt. Kokeissa kuitenkin vaaditaan muutakin kuin hyvä keli, joten eihän sitä koskaan täysin omaansa usko - sen verran tässä omataan puolankalaista pessimististä luonnetta. Toisaalta on parempi lähteä kokeeseen aina hieman nöyränä kuin henkseleitä paukutellen.


Kuura ajoi tällä kertaa ykkösen pistein 67,46. Ensimmäisen erän haku kesti 27 minuuttia ja toisen 3 minuuttia. Haku onkin yksi Kuuran parhaista ominaisuuksista, ja osittain ilmavainuisena se löytää ajettavan yleensä huomattavasti emäänsä nopeammin. Tuomarit tykkäsivät myös Kuuran haukusta, ja toinen heistä totesi, ettei ole koskaan kuullut yhtä hyvää beaglen haukkua. Itse toki olen sitä mieltä, että kaikki arvostelevat haukun "omilla korvillaan", joten joskus myöhemmin joku toinen tuomari voi olla eri mieltä, ja pitää jostain muunlaisesta haukusta enemmän. Ajo sen sijaan takkusi hieman toisessa erässä, jolloin heti erän alkuun tuli pitkä karkko. Loppu meni hienosti, ja se toi Kuuralle lisää ajominuutteja. Kuurahan on jokseenkin tiukka, joten ihan huvikseen se ei metsässä ääntä päästele. Se on moniääninen, ja päästyään ajettavan kantaan haukku on hyvin kiihkeää, jota on aina ilo kuunnella.


Hakunumero tällä kertaa 10, haukku 8 ja ajotaito 6.


Tyytyväisiä ollaan. Ja vaikka Kuura jäisi seuraavalla kerralla vaikkapa hakupisteille, niin ei se koiraa siitä muuta. Kaikilla on hyviä ja huonoja päiviä, ja tällä mennään.


Onneksi nyt oli ihan hyvä päivä.

bottom of page